نشست خبری درباره دومین جشنواره بازیسازان مستقل

امروز سالن همایش سازمان فضای مجازی سراج میزبان بازیسازان مستقل بود تا درباره دومین جشنواره بازیسازان مستقل به صحبت و گفت و گو بپردازند .تیم گیم لایو هم در این نشست خبری حاضر شد و گزارشی را برای شما دوستان آماده کردیم.

در ابتدا کلیپ ها و تصاویری از اولین جشنواره بازیسازان مستقل پخش شد که تیم گیم لایو این رویداد رو پوشش کامل داده و میتونین ویدئوهای مربوط به این جشنواره رو از این لینک دریافت کنید .

بعد از یادآوری جشنواره گذشته ، آقای حمزه آزاد به عنوان دبیر کل دومین جشنواره بازیسازان مستقل درباره این رویداد صحبت کرد .ایشون وعده ی یک رویداد تخصصی تر و فراگیر تر نسبت به جشنواره قبلی دادند و گفتند که قرار است برای هر بخش یک دبیر انتخاب شود و مسئولیت آن بخش رو به عهده بگیرند همچنین بر داوری ها نظارت کامل داشته باشند . در این دوره از جشنواره سعی شده که تعامل بین داوران و بازیسازان گسترش یابد و به همین منظور آقای آزاد خبر از ایجاد بخش “داوری اولیه” دادند . از خرداد تا تیرماه داوری اولیه انجام میشود و فرصتی است تا صاحب اثر نقطه نظراتی که داوران نسبت به آثار ارائه شده دارند ، در اثر خود لحاظ کنند و آنرا بهبود ببخشند که تا ۲۰ مرداد ماه ادامه خواهد داشت و در مرداد ماه داوری نهایی شروع خواهد شد . اختتامیه جشنواره و اعطای جوائز هم در شهریور ماه انجام میشود .(سعی شده در این دوره از جشنواره ، سطع جوایز بالاتر برود اما در حداقل ها تغییری داده نمیشود .)

IMG_2226(GameLive.ir)

این دوره از جشنواره هم مثل دوره ی قبل به بخش های مختلفی تقسیم خواهد شد که مهم ترین آن ، بخش بازی های ویدئویی(تحت ویندوز – موبایل – وب – کنسول ) خواهد بود .آقای گلشن (برنده جایزه بهترین بازی سال با بازی ستاره دریایی شگفت انگیز ) به عنوان دبیر این بخش انتخاب شده است . بخش فرعی این جشنواره هم به طراحی کاراکتر ، بازی نامه ، مقاله ، نقد بازی و فناوری تقسیم میشود . البته در بخش اختتامیه دوره دوم ، تجلیل از فعالان حوزه گیم هم وجود دارد و از کسانی که فعالیت زیادی در این حوزه داشتند اما کمتر دیده شده اند ، تجلیل به عمل می آید .

در بخش طراحی کاراکتر آقای بابک نکویی به عنوان دبیر انتخاب شده اند که از مدرسان شناخته شده بازی سازی هستند و ۱۰ سال در این حوزه سابقه دارند . دبیر بخش بازی نامه هم اقای کریمی انتخاب شده اند و در این نشست خبری حضور داشتند و صحبت کوتاهی با افراد حاضر داشتند . دبیر بخش مقاله و دبیر علمی جشنواره آقای دکتر رضوانی هستند که در دوره ی قبل هم حضور داشتند . در بخش نقد هم مثل دوره ی گذشته آقای آیدین نوری معرفی شدند که سردبیر مجله بازی های پارسی هستند و حضور پررنگی در این حوزه دارند . در بخش فناوری هم آقای پویا ایماندار به عنوان دبیر انتخاب شده اند که برروی موتور بازی بومی پرشین انجین کار کرده اند . ( جزئیات بیشتر در سایت جشنواره به نشانی www.igdf.ir قرار خواهد گرفت )البته در مورد وبسایت جشنواره هم صحبت هایی شد و آقای آزاد گفتند که تا چند ماه آینده تغییرات کلی در وبسایت اعمال میشه تا تعاملی تر باشه و در تمامی روز های سال ، بازی سازان مستقل بتوانند فعالیت های خودشون رو انجام بدهند .

در ادامه از سرور تیم اسپیک جشنواره هم رونمایی شد که در آن بازیسازان از طریق صوت و چت میتوانند با هم در ارتباط باشند و جلسات و کنفرانس هایی در تیم اسپیک برگزار کنند ( مدیریت این سرور به امید حسینجان زاده سپرده شده است) . اطلاعات ورود به سرور هم امروز برروی سایت جشنواره قرار خواهد گرفت .

آقای آزاد اشاره ای در مورد لزوم ورود بخش خصوصی به این عرصه کردند که نظارت و حمایت بخش دولتی رو هم طلب میکند و هدف اصلی آن دیده شدن و بها دادن به فعالان بازی سازان مستقل هست . مهمترین هدف این جشنواره ارتقا سطح آثار بازیسازان مستقل و کمک به تجاری سازی و دیده شدن آثار بیان شد. همچنین کمک به نشر داخلی و خارجی آثار برگزیده با رایزنی‌های صورت گرفته توسط دبیرخانه دور از انتظار نیست . موسسه موج حامی رسانه برگزارکننده دوره دوم این جشنواره است. همچنین هم افزایی این جشنواره با مسابقات جهانی دانشجوی بازی ساز و مجله الکترونیکی بازی‌های پارسی و انجمن علمی بازی‌های رایانه ای مطرح شد که می‌توان آن را قدمی موثر در حوزه بازی سازی مستقل عنوان نمود تا با یکی کردن این ظرفیت‌ها در راستای رشد بازی سازان مستقل ایران قدمی برداشته شود.

حمزه آزاد در مورد تاثیر اینگونه جشنواره ها هم گفت و گو کرد و به مثال های متعددی اشاره کردند . تیم گیلاس که در جلسه ی داوری دوره ی اول جشنواره مورد توجه آقای مهدی اصل ( بازی سیاوش ) قرار گرفتند و با هم همکاری کرده اند . یا اقای قاسمی از برگزیده های حوضه نقد نویسی که جذب روزنامه صبا شده اند یا نویسندگان مقالاتی که به دانشگاه بازی سازی محلق شده اند و در آنجا مشغول به فعالیت هستند . از دیگر اتفاقات خوبی که قرار است رخ بیفتد ، حضور آثار های برتر جشنواره در عرصه بین المللی هست که در سال های آینده اجرایی خواهد شد .

توضیحاتی هم درباره مسابقات جهانی دانشجوی بازی ساز داده شد و مروری بر دوره ی قبل صورت گرفت . اولین دوره ی این مسابقات مهرماه و اسفند ماه ۹۲ اختتامیه اولین دوره برگزار شد . در این دوره تعداد ۵۵۰ نفر از ۲۳ کشور در غالب ۱۴۰ تیم توانستند ۶۲ بازی را ارائه کنند که آمار قابل قبولی بود . موضوع این دوره صلح و دوستی بود و افراد در مسابقات باید با این موضوع ظرف ۲۴ ساعت بازی خود را تولید کنند .

در دومین دوره که آبان ماه برگزار شد و اختتامیه آن اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد ، تعداد ثبت نام کننده ها به حدود ۹۵۰ نفر رسید اما به خاطر تاخیر در اطلاح رسانی ، ۱۱۰ تیم از ۱۱ کشور توانستند ۵۶ بازی را با موضوع اتحاد و صلح جهانی تولید کنند .

همانطور که گفته شد اختتامیه دومین دوره در اردیبهشت ماه برگزار میشود و آقای حمزه آزاد در مورد مکان برگزاری ،اعلام کردند که یکی از دانشگاه ها انتخاب خواهد شد . دانشگاه شریف و دانشگاه علامه طباطبایی فعلا انتخاب شده اما هنوز به جمع بندی نرسیده اند . جایزه تیم اول ۲ هزار دلار ، تیم دوم ۱۵۰۰ دلار و تیم سوم ۱۰۰۰ دلار خواهد بود .

آقای حمزه آزاد در این نشست خبری درباره مجله بازی های پارسی هم صحبت کردند.این مجله تنها مجله ای هست که فقط به بازی های ایرانی تعلق دارد. به خاطر مشکلاتی که به وجود آمد ، پس از انتشار نسخه ی سوم در فروردین ماه ، متاسفانه وقفه ای در ساخت نسخه ی چهارم این مجله افتاد اما آقای آزاد مژده داد که در سال آینده نسخه ی چهارم این مجله منتشر خواهد شد .

در ادامه آقای دکتر رضوانی در مورد بخش مقالات سخنرانی داشتند . ایشون اعلام کردند که در این بخش بخش مثل دوره ی اول جشنواره ، ۴ محور اصلی وجود دارند اما یک بخش آزاد هم اضافه شده و در مجموع ۵ موضوع برای ارسال مقالات در دوره ی دوم جشنواره در نظر گرفته شده است .

۴ بخش اصلی عبارتند از :

فرهنگ و رسانه

 

سلامت و بهداشت

 

آموزش ، یادگیری و یاددهی

 

فناوری های نوین در بازی های رایانه ای

 

IMG_2276(GameLive.ir)

آقای رضوانی در مورد بخش پنجم که آزاد هست گفتند که مایل نیستیم افراد مقاله نویس خودشان را محصور به ۴ بخش اصلی بدانند و اظهار امیدواری کردند که با اضافه شدن بخش پنجم مقالات دیگری در سایر حوزه ها ارسال شود.همچنین اعلام کردند در حال مجاب کردن آموزش و پرورش برای اضافه کردن رشته بازی های رایانه ای به هنرستان ها ( به طور محدود ) هستیم .

پس از آقای رضوانی ، اقای متقی گلشن به عنوان دبیر بخش بازی های ویدئویی سخنرانی کردند . در ابتدا ایشون استقبال کردن از طرح متقاوت آقای آزاد که طبق این ایده ، برگزیدان دوره ی قبل هر جشنواره در دوره ی بعدی به عنوان افرادی که بتوانند کمک کنند به برگزاری جشنواره انتخاب میشوند و اظهار امیدواری کردند که این ایده هم در دوره های بعدی جشنواره اجرا بشود . ( آقای گلشن هم در دوره ی قبل برنده جایزه بهترین بازی سال با اثر ستاره دریایی شگفت انگیز شدند ) در بخش بازی های ویدئویی ۴ بخش اصلی و برای هر بخش تعداد داوری های متخصصی وجود دارد . در ادامه آقای گلشن درباره طرح هم افزایی هم صحبت کردند و این ایده رو بسیار مناسب برای تعامل بیشتر و ارتقای کیفیت بازی ها دانستند .

IMG_2287(GameLive.ir)

در بخش پایانی نشست خبری آقای کریمی طار به عنوان دبیر بخش بازی نامه سخنرانی مختصر و مفیدی داشتند . ایشون اعلام کردند که در دوره ی قبلی جشنواره ۲۰-۳۰ بازی نامه برای ما ارسال شد که ۴-۵ بازی نامه بسیار خوب و قوی بود و شانس تبدیل شدن به بازی رو داشتند . هدف کلی بازی نامه هم همین هست و در این دوره هم بازی های نامه برتر فرصت تبدیل شدن به بازی را خواهند داشت . توضیحات تکمیلی درباره بخش بازی‌نامه در وبسایت جشنواره قرار میگیرد.

IMG_2322(GameLive.ir)

خب این بود گزارش کاملی از نشست خبری دومین دوره جشنواره بازیسازان مستقل.

گیم لایو

۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.